Posted on Leave a comment

Mors Dag – ge mamma oändliga alternativ på sin dag

Snart är det mors dag och även om du är ute lite i sista minuten så oroa dig inte! Vi på Det Lokala Kortet har lösningen på dina bekymmer och presenten som mamma kommer att älska. Häng med oss medan vi upptäcker traditionerna och hur hon bäst firas, eller klicka dig ner till botten och beställ din present idag!

Därför firar vi mors dag

Mors dag kom först till i början på 1900-talet då amerikanskan Anna Jarvis bestämde sig för att fira sin nyligen avlidna moder: fredsaktivisten Ann Jarvis.

Ann hade efter det amerikanska inbördeskriget försökt rikta uppmärksamhet till allmänna hälsofrågor genom sin Mother’s Day Club och på årsdagen av hennes bortgång ville hennes dotter Anna instifta en dag för att hedra alla mödrar. Så blev det.

Första firandet skedde 1908 och vid 1914 hade dagen spridit sig och blivit en allmän helgdag i resten av USA. I Sverige firade vi mors dag för första gången 1919.

När är det mors dag i Sverige?

Mors dag firas på olika datum och dagar beroende på var i världen man är. I Sverige firar vi den dock alltid på den sista söndagen i maj och har så gjort sedan dagen först introducerades.

Sverige är relativt sena med sitt mors dagsfirande och detta med anledning av tillgången av blommor. Blommor ska plockas eller köpas och går man till floristen är det ofta hortensia som är favoriten för denna dag.

Hortensia är alltid en favorit hos mammor runt om i landet

Därför är ett lokalt presentkort den perfekta Mors dags-presenten

Mors dag är en av de viktigaste högtiderna på året – din mamma gav dig allt och som en årlig påminnelse är det därför din tur att ge tillbaka.

Först och främst ska det plockas eller köpas blommor, men det går inte bara att stanna där – hon behöver något mer för att riktigt känna uppskattningen du har för henne.  

Det kan dock vara svårt att hitta den perfekta presenten ute på stan där alla andra med en mamma går och roffar åt sig. Har du inte haft tid eller helt enkelt inte varit ute i tillräckligt god tid – oroas inte. Med ett lokalt presentkort får mamma en mors dag-present hon sent kommer att glömma.

Ett lokalt presentkort ger henne möjligheten att ta sig runt stan och besöka alla sina favoritställen på en och samma dag.

Större urval och mer valmöjligheter 

Bland dessa ställen hittar vi inte bara butiker – nej, nej.

När de flesta tänker på presentkort tänker de på shopping, men med ett lokalt presentkort blir möjligheterna ännu fler. Vi tänkte därför nu ta med mamma på en resa genom stan och se precis hur fantasifylld och händelserikt hennes dag kan bli.

Dagen börjar

När dagen börjar tar vi mamma in till stan för att besöka ett av dess många caféer. För även om frukost på sängen såklart är obligatoriskt måste vi ju ha i oss lite fika och toppa upp blodsockret för att orka dagen framför oss.

Det lokala presentkortet ger dig ofta tillgång till en mängd olika alternativ och undantaget att resten av byn hinner före är det bara att välja och vraka.

Inled mors dag med en stadig fika så flyter resten på med enkelhet

En skönhet som aldrig åldras

När väl kanelbullarna och kaffet lagt sig i magen tar vi oss vidare till den lokala skönhetssalongen. Mamma ska få håret lagt, naglarna putsade och fötterna masserade – precis som hon förtjänar. Det är inte lätt att hinna med och tänka på sig själv när man har så många andra som förlitar sig på en.

Idag är det dock hennes dag.

Avslappnad och ny-uppiffad tar vi henne vidare till nästa stopp: lunch.

Det är klart du ska unna dig!

Mamma beställer dagens lunch – men det är ju söndag! Kyparen insisterar att hon bör prova hummerstjärten och trots artigt motstånd låter hon sig till slut övertalas. ”Det är klart du ska unna dig, mamma, det är din dag idag!”, säger vi och sneglar lite på dryckesmenyn.

”Champagne…!”, utropar mamma. ”Nej, men inte kan jag—och täcker kortet verkligen det?”, frågar hon medan hon ger en tveksam blick mot den fina presentasken. ”Ja”, säger vi och nickar vänligt mot kyparen.

Längesen var det mamma var så upprymd och glad – och klockan är bara 12!

På mors dag gäller det att skämma bort mamma – hummer är ett utmärkt alternativ

En lyxig eftermiddag

Efter en stjärnspäckad lunch är det så äntligen dags att ge sig ut på stan. Mamma säger ”vad bra, jag behöver ju faktiskt nya strumpor” och det ska vi såklart fixa. Men vi har även något mer i åtanke.

Stans finaste damekipering tar emot oss med stor bravur – de vet mycket väl vilken dag det är. Personalen plockar fram de allra finaste klänningarna, de mest glamorösa skorna och hattar som till och med prinsessan Diana hade blivit avundsjuk på.

Vi möter mammas ögon i spegeln medan hon provar på de sista plaggen innan avgång och ser en skör tår rinnandes ner mot hennes leende läppar.

En sprakande avslutning

Med mamma klädd i de finaste kläderna ett presentkort kan köpa tar vi oss till slut vidare mot kvällens aftonaktiviteter. Middag på en av stadens finaste ska följas av cocktails nere på stadshotellet och nu kan vår kära mor inte längre hålla tillbaka.

”Tack så hjärtligt, mina älskade barn!”, säger hon med tårarna i halsen. ”Detta har varit en av de finaste dagarna på länge och något jag kommer minnas för resten av mitt liv”. Vi ler tillbaka, tar henne stadigt i varsin arm och leder henne upp för trapporna mot hovmästaren som står och välkomnar oss vid restaurangdörren.

Gör mamma lyckligare än någonsin med ett lokalt presentkort på mors dag 2023

Vill du ge din mor en lika fantastisk dag som vi gav vår bör du också investera i ett lokalt presentkort. En dag fylld med upplevelser går inte att jämföras med något och genom att låta henne välja ut sina egna favoritställen blir upplevelsen ännu mer minnesvärd.

Våra presentkort finns tillgängliga i över 24 olika städer runt om i landet och går att beställa både med och utan presentförpackning.

Så ge mamma en minnesvärd present på mors dag och ta med henne på en resa fylld med glädje, skratt och fantastiska upplevelser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *